Erhvervspraktik til afklaring af uddannelse og job

Hos UU Vest Region Hovedstaden hjælper vi dig gerne med at finde en erhvervspraktik, hvis du er under 25 år, og hvis du bor i for eksempel Frederikssund, Slangerup eller Stenløse.

I grundskolen afprøver du dig selv i en erhvervspraktik

I 8., 9. og 10. klasse kan du komme i erhvervspraktik i en eller flere virksomheder. Du får en oplevelse af et eller flere typer job i praksis. Du afprøver dig selv i forskellige job og i de opgaver, som jobbet kan indeholde. Du får et indtryk af, hvad det vil sige at være på en arbejdsplads, og du lærer mere om dig selv, dine mulige jobønsker, arbejdsmarkedet og dine fremtidsmuligheder.

Det er din skole, der beslutter, om du skal tilbydes erhvervspraktik samt hvornår og hvor længe. Det er også din skole, der sørger for, at du får en skriftlig aftale om dit erhvervspraktikforløb, så du er forsikret gennem Statens Erstatningsordning. Du bør ikke deltage i en erhvervspraktik uden denne skriftlige aftale, eftersom du ikke vil være dækket af en forsikring.

Du og dine forældre kan kontakte din skole og dine lærere, hvis du har lyst til at komme i et erhvervspraktikforløb - og I har måske en ide eller en aftale med en virksomhed, hvor du kan komme i praktik.

Ønsker du erhvervspraktik i politiet, forsvaret eller på et sygehus, skal du ansøge om erhvervspraktik. Du kan google flere oplysninger på hjemmesider ved for eksempel at skrive "erhvervspraktik i politi" i søgefeltet.

UU-vejlederen hjælper dig gerne med et praktikforløb

Hvis du sammen med din UU-vejleder finder frem til, at erhvervspraktik i en eller flere virksomheder og måske over en længere periode vil hjælpe dig i dit valg af uddannelse og job, kan din UU-vejleder aftale med din skole og dine forældre, at du skal i erhvervspraktik.

Erhvervspraktik kan også give dig fornyet lyst og motivation til at gå i skole og på en uddannelse – og hjælpe med, at du opdager, at du har flere evner og muligheder, end du tror. Erhvervspraktikken kan aftales til at vare i en længere, sammenhængende periode på en eller flere virksomheder. Aftalen kan også være, at du er i erhvervspraktikken i en eller flere ugentlige dage, hvor du i ugens øvrige dage går i skole.

Denne mulighed står i folkeskolelovens § 9.4 og § 33.4-7, hvor dine forældre kan læse mere.

Kontakt os gerne på telefon 24 69 37 00 eller på uuvest@uuvest.dk, hvis du ønsker hjælp og vejledning til at komme i erhvervspraktik.

Kontakt os​

UU Vest Region Hovedstaden
Odinsvej 4b
3600 Frederikssund 


E-mail: uuvest@uuvest.dk​

Telefon: 24 69 37 00

Firma info

CVR: 28515898 

UU Vest Region Hovedstaden
Odinsvej 4b, 3600 Frederikssund